Drukkenskap 

Siden det står i noenlunde samme vendinger i Koranen, så tar jeg bare med det som står i Bibelen. Jeg er Gudstroene, og ser på Jesus som den som fikk Gud’s Hellige Ånd og brukte det på ikke-voldelig vis.( Noe som ingen religioner har klart hittils, med eller uten tro på Jesus som den eneste fredelige profeten i denne sammenheng). Utover det kaller jeg meg ikke noe eller tilhører noen bestemt religion. Det blir å sette seg i en bås, og det fungerer dårlig. Siden de tre religionene vi kjenner best, Islam, Kristendommen og jødedommen, egentlig går ut på det samme: Koranen og Mosebøkene vektlegger « Loven», Moseloven og Sharia. Nye Testamentet vektlegger hva man har i hjertet og hva slags menneske man er, og Jesus ville fri oss fra slaveriet under Lover som ikke noe menneske makter å følge helhjertet, og stort sett blir en tvang og et åk av ulykke.

Jeg bare gjør en overfladisk analyse, går ikke inn i detaljene her. Ingen er feilfri, og jeg fordømmer slett ingen, det er jeg den siste som har rett til å gjøre. Plutselig en dag, i et svakt øyeblikk, tar jeg kanskje meg en øl eller ti igjen, så jeg vet slett ikke noe om fremtiden. Jeg tviler på at det skjer, men jeg har lært at man aldri skal sverge på noe man slett ikke vet noe om. 

Det som er viktig er å ha gammel visdom i bakhodet!

Men, det som står under, er eldgammel visdom og fornuft, uansett hvilken tid eller religion det gjelder. Ordspråkene spesielt. 

 • Ordspråkene 20:1: «Vinen er en spotter, og den sterke drikk en bråkmaker, ingen som raver av drikk, er vis.»
 • Ordspråkene 23:20,21: «Vær ikke blant dem som fyller seg med vin, eller blant dem som fråtser i kjøtt. For den som eter og drikker, blir fattig, og rusen kler folk i filler.»
 • Ordspråkene 23:29,30: «Hvem roper akk, og hvem roper ve, hvem har strid, og hvem må klage? Hvem har uten grunn fått sår, og hvem har sløve øyne? Jo, de som sitter lenge oppe og drikker, de som kommer for å smake på kryddervinen.»
 • Jesaja 5:11: «Ve dem som står tidlig opp om morgenen og jager etter sterk drikk, som sitter lenge utover kvelden og blir hete av vin. Når de holder fest, har de lyre og harpe, håndtrommer, fløyter – og vin. Men Herrens gjerning enser de ikke, de har ikke syn for hans henders verk.»
 • Hosea 7:2,5: «De tenker ikke på at jeg kommer all deres ondskap i hu…. På vår konges festdag drikker høvdingene seg syk av den hete vin; han rekker hånden til spottere.»
 • Lukas 21:34: «Vær på vakt, og la dere ikke sløve av svir og drikk og dagliglivets bekymringer, så den dagen plutselig kommer over dere [som en snare.]»
 • Romerne 13:13: «La oss leve sømmelig som på lyse dagen, ikke i festing og fyll, hor og utskeielser, strid og misunnelse.»
 • 1. Korinterne 5:11: «Det jeg mente med det jeg skrev, var at dere ikke skal omgås en som kalles en kristen bror, og som likevel … er en … drukkenbolt eller ransmann. Slike skal dere heller ikke spise sammen med.»
 • 1.Korinterne 6:9,10: «Vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? La dere ikke føre vill! Verken … drukkenbolter, spottere eller ransmenn skal arve Guds rike.»
 • Galaterne 5:19-21: «Det er klart hva som kommer fra vårt kjøtt og blod:… fyll, festing og mer av samme slag. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: De som driver med slikt, skal ikke arve Guds rike.»
 • Efeserne 5:18: «Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielser, bli heller fylt av Ånden».
 • 1.Timoteus 3:2,3: «En tilsynsmann må ikke kunne anklages for noe. Han må være én kvinnes mann, nøktern,… ikke drikkfeldig eller voldelig….»

By admin2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial